Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

AB vektor B végpontja

Főoldal » Középiskola » Matematika
485
csatoltam képet a feladatról, elég ha az 'a' koordinátákkal el tudná valaki magyarázni, a b-t megpróbálnám majd egyedül de egyenlőre nem tudom hogyan álljak neki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ugye a harmadolópontos "képlet": (ebben az esetben, mivel A-hoz van közelebb) x=2*a1+b1/3; y=2*a2+b2/3
ebbe visszahelyezve: 2/3=2*(-6)+b1/3
(beszorzunk 3-mal)
2=-12+b1
14=b1
5/3=2*(-2)+b2/3
5=-4+b2
9=b2
B(14;9)
Ez alapján fog menni?
Módosítva: 6 éve
0