Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi az "x"?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
554
3x²+4x²=5x²

Segitség! Lehetne levezetéssel? Nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Megoldódott! :)
1

7x²+4x²=5x²
7x²=5x²
7x²-5x²=0
2x²=0
x²=0
végeredmény: x=0
0

3x²+4x²=5x² bal oldalt összeadjuk
7x²=5x² átvisszuk az ismeretlent tartalmazó tagot balra,megváltoztatott előjellel
7x²-5x²=0
2x²=0
x²=0
x=0

0