Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Háromszög kerülete.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
682
Egy háromszög kerülete 18 cm. Az alábbiak közül melyikből NEM szerkezthető háromszög?
A: a=6cm
b=6cm
c=6cm

B: a=5cm
b=6cm
c=7cm

C: a=4cm
b=6cm
c=8cm

D: a=3cm
b=6cm
c=9cm

Ezekből mindegyikből szerkezthető, mert mindegyiknek 18 cm lesz a kerülete. Most én tudom rosszul, vagy tényleg van ilyen feladat ahol egyik sem az amit a feladat kér? Tehát ahol nincs megoldás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nézd meg figyelmesen a D változatot.
0

Szerintem a D
0