Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismeretlen számitása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
513
3x²+4²=5²

Segitség! Ha lehetne, levezetéssel kérhetném? Nagyon megköszönném!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Elnézést, a helyes egyenlet ez:
3x²+4x²=5x²
0

7x²+4x²=5x²
7x²=5x²
7x²-5x²=0
2x²=0
x²=0
végeredmény: x=0
0