Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szövegértéses egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
1172
Hajnali 5 órakor indul egy busz Szegedről 30km/h sebességgel Budapest felé. 8 órakor utána indul egy vonat 80km/h-val.
Mikor éri utol a vonat a buszt és hány kilométert tettek meg a találkozásig?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
` bb " s t v"`

vonat: `80(t-3)` `bb" "` `t-3` `bb " " ` `80 frac{km}{h}`
busz : `30t` `bb" "` ` t ` `bb " "` `30 frac{km}{h}`

`t>3`

A találkozásig a vizsgált közlekedési eszközök ugyanazt
az `s` utat teszik meg.

`80(t-3)=30t` egyenlet megoldása ` t=4,8 h=4 h` és `48 min`.

Így a találkozás időpontja `9` `óra` `48` `perc`, mert a busz `5` órakor indult.
Megtett út az `s=30*4,8=144` `km`.
Módosítva: 6 éve
2