Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szövegértéses egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
1450
Hány oldalú az a konvex sokszög, amelynek 250-nel több átlója van, mint oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
n oldalú konvex sokszög átlóinak száma: n(n-3)/2
n(n-3)/2=n+250
n(n-3)=2n+500
n2-3n=2n+500
n2-5n-500=0
n1=-20 (ez nem lehet megoldás)
n2=25
tehát 25 oldalú


0