Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatok

Főoldal » Középiskola » Kémia
445
Hány g vizet kell egy 50g 3%-os NaOH oldathoz hozzáadni, hogy a keletkező oldat tömegszázaléka 1% legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
keverési egyenlettel könnyen kiszámítható
m1=50 g
w1=3%
m2=x
w2=0%
w3=1%
50g*3%+x*0%= (50+m2)*1%
150=50+m2
100=m2
tehát 100 g víz kell.
Módosítva: 6 éve
3