Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság és százalékszámítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
621
A föld legnagyobb sivatagjai közül a Kalahári sivatag területe 518 ezer négyzetkilométer. Ez a Góbi sivatag területének 57,55%-a. A Góbi sivatag legnagyobb sivatagjának ,a Szaharának 11,54%-a.

a, Mekkora területű a Góbi
sivatagg?

b, Mekkora a területe a
Szaharának?

c, Hány százaléka a Kalahári
sivatag Magyarország
területénekk?

d, Hányszor férne el Magyarország
a Szaharának?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia, van pár ragozási hiba így remélem jól értek minden feladatot.

a, Góbi sivatag = 518 000 km2 / 57,55% = 900 086,88 km2

b, Szahara területe = Góbi sivatag / 11,54% = 900 086,88 km2 / 11,54% = 7 799 713 km2

c, Kalahári sivatag 5,5681-szerese Magyarországnak (93 030 km2 hazánk területe) így 556,81%-a amit úgy számolunk ki, hogy 5180 000 km2 / 93 030 km2 = 556,81%
Ha fordítva van a kérdés, hogy Mo. területe hány százaléka a Kalahárinak akkor 93 030 km2 / 518 000 km2 = 17.96%

d, Magyarország 7 799 713 / 93 030 = 83,84-szer férne el a Szaharában.
0