Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezt hogyan kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
627
Kerlek valaki lepesrol lepesre probalja meg elmagyarazni. Mi is az elso lepes? Es az azt koveto tobbi?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1. y=x-2
eredmény: y=x-2,x∈R

2. 3x=9+2x
x=3+2/3 y
eredmény: x=3+2/3 y, y∈R
-2

Ez egy egyenletrendszer...

Adott x "értéke", ezt beírhatjuk a második egyenletben x helyére:

3*(2+y)-2y=9
6+3y-2y=9
6+y=9
y=3, ezt beírjuk a másik egyenletbe:

x=2+3=5, tehát x=5, így az egyenletrendszer megoldása: x=5, y=3.
1