Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jól csináltam ezt az algebrai feladatot?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Az összevonások után számítsd ki a kifejezések értékét!
ha x=1/2 (ez tört akar lenni)
y=-2

xy + x - 2xy + x - 3xy + x

Én így csináltam: xy + x= -2
2xy + x=-4
3xy + x=-6

Tehát: -2 - (-4) - (-6) lesz a kiszámolási egyenlet??

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sajnos nem értem, hogy te hogyan csináltad:
0