Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
587
Az A halmaznak 20 eleme van. A B halmaznak 24 eleme van. Az A\B halmaznak 8 eleme van. Hány eleme van a B\A halmaznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
|A|=20
|B|=24
Tudod mit jelent az A\B ? Azt jelenti, hogy az a halmaz, amit úgy kapunk, hogy az A halmazból kihagyjuk azokat az elemeket, amik a B-ben is benne vannak. (Maradnak tehát azok, ami csak az A-ban vannak benne.)

Mivel A\B 8 elemű, ezért A-nak 8 olyan eleme volt, ami nincs B-ben. Vagyis az A halmaz másik 12 eleme benne van B-ben is.
Ekkor pedig B\A kihagyja B-ből azt a 12 elemet, marad tehát 24-12=12 elem.
0