Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tengelyponti egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
572
Sziasztok! :)
Ezeknek a függvényeknek kellene a tengelyponti egyenlete:
f(x)=-(x+1)²
f(x)=-x²+4
f(x)=x²-6x+5
f(x)=-x²-4x+2
Előre is köszönöm szépen a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod a gyökeit, majd használod az a*(x-x₁)*(x-x₂) képletet, ahol a a főegyüttható.
1