Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
357
Kovács úr beszállt egy felhőkarcoló liftjébe. 8 emeletet ment fölfelé, majd 14 emeletet lefelé. Ezután 19 emeletet ment fölfelé, majd 11 emeletet lefelé, így végül a 38. emeleten kötött ki. Hányadik emeleten szállt be először a liftbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem: x+8-14+19-11=38
Összevonok: x+2=38 /-2
x=36
Ellenőrzés: 36+8-14+19-11=38
0