Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek! Segítsetek holnapra kell!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
447
Le kell vezetni az egyenleteket:
x²-1=2x+2
⅓x+2=|x-2|
|x+2|-1=⅔x+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek egyenletek sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
x2-1=2x+2
x2-1-2x-2=0
x2-2x-3=0 ⇒ itt -2x=x-3x
x2+x-3x-3=0
x(x+1)-3(x+1)=0 ⇒ (x+1)-et kiemeljük
(x+1)*(x-3)=0
az egyik tényező legyen =0
azaz
x+1=0
x1=-1
vagy
x-3=0
x2=3

0

1/3*x+2=Ix-2I
x+6=3*Ix-2I
x-3*Ix-2I=-6 ⇒ két eset lesz
x1 ⇒ x-3(x-2)=-6 ahol x-2≥0 és
x2⇒x-3(-(x-2))=-6 ahol x-2<0
x1=6 és 2=0
0

Ix+2I-1=2/3*x+2
3*Ix+2I-3=2x+6
3*Ix+2I-2x=6+3
3*Ix+2I-2x=9 ⇒ 2 eset lesz
x1= 3(x+2)-2x=9 ahol x+2≥0 és
2= 3(-(x+2))-2x=9 ahol x+2<0
X1=3 és x2=-3
0