Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
711
Ha egy album mindegyik oldalára 2 képet ragasztanánk, 14 képnek nem jutna hely. Ha minden oldalra 3 képet ragasztanánk, akkor 2 oldal üresen maradna. Hány képet kellene beragasztani az albumba és hány oldalas az album?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, egyenlet, Egyenletrendszer, szöveges feladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2*x+14=y
3(x-2)=y

x=20 (oldalak száma)
y=54 (képek darab száma)
Módosítva: 6 éve
1