Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerrel megoldható feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Az 1 és 2 feladatokkal nem sikerült megbírkoznom. Kérem, valaki segítsen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
0

1)
Hibás feltételezés módszerével:

Tegyük fel, hogy egy feladatot se oldott meg helyesen. Nézzük meg, mi jön ki ezzel a feltevéssel:
Mind a 10 feladatért levonást kapott: 10·3-at. Vagyis -30 pontja lett.

Próbálkozzunk másik feltevéssel:
Tegyük fel, hogy 1 feladatot oldott meg helyesen. Nézzük meg, mi jön ki ezzel a feltevéssel:
Volt tehát 1·5 pont a helyes feladatért és 9·3 pont levonás a többiért. Ez összesen 5 - 27=-22 pont.

Persze ez se jó, de az előzőhöz képest (-30 helyett -22) 8 ponttal közelebb vagyunk a célhoz. A -30-hoz képest összesen 30+34=64 ponttal kell többet kapjon. Ha eggyel növeltük a feltételezett számot, 8-cal nőtt a pontszám. Ezért ha nem 1-gyel, hanem 8-cal növeljük, akkor 8·8=64-gyel nő, és pont jó lesz.

Vagyis 8 feladatot oldott meg.

Módosítva: 6 éve
1