Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1003
a) Ha egy szám 7-szereséből kivonunk 87-et,akkor magát a számot kapjuk. Melyik ez a szám?

c) Ha egy szám 6-szorosához hozzáadunk 90-et,akkor a szám 9-szeresénél 15-tel többet kapunk. Melyik ez a szám?

d) Egy szám és 15 összegének 5-szöröse 80-nál 25-tel nagyobb. Melyik ez a szám?

e) Ha 67,5-nek és egy szám 3-szorosának a különbségét osztjuk 8-cal,akkor a szám 3-szorosát kapjuk. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nagyon sürgős!!! Köszönöm ellőre!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Nagyon sürgős lenne! köszönöm szepen előre is!
0

a) 7x-87=x
6x=87
x=14,5
c) 6x+90=9x+15
75=3x
x=25
d)5(x+15)=105
5x+75=105
5x=30
x=6
e) (67,5-3x):8=3x
67,5-3x=24x
67,5=27x
x=2,5
0