Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatsor

Főoldal » Középiskola » Fizika
475
Hasonló feladatokból fog állni a dolgozat, és én nem annyira értem, hogy hogy kell kiszámolni, vagy hogy milyen képletek kellenek. A segítséget előre is köszi, és bocsi a képminőségért.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, erő, feladatsor, gyorsulás, m, F, n
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az első feladatnál a gyorsulását kéri. Tehát annak a képlete a=F:m
Tehát az a.részénél 25:2=12,5 m/s²
A b.részénél szintén ugyanez: a=F:m
18:2=9 m/s²
A gyorsulás feladatoknál csak a képletet kell megjegyezned, ami a=F:m

A B csoport 1. feladatánál pedig az erőt kéri.
Annak a képlete: F=ma
De ugyanez a feladat az A csoport 2.feladatában is. Ott is az erőt kell kiszámolni (F=ma)

Remélem tudtam segíteni. Ha ezeket a képleteket megjegyzed, akkor menni fog. Sok sikert! :)
1