Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Középiskola » Kémia
665
A KNO3 oldhatósága 80 fokon 169 g/100g víz.
0 fokon 13,3 g / 100 g víz.
Hány g 80 fokon telített oldatot kell 20 fokra hűteni, hogy 50 g KNO3 váljon ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Kérlek, valaki segítsen!
0

A 20 fokos oldhatósági adat:
31,6 g/100g víz

169+100=269 g oldatból 169-31,6=137,4 g KNO₃ válik ki,
50*269/137,4=97,89 g oldatból 50 g KNO₃ válik ki.

1