Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Általános gáztörvény

Főoldal » Középiskola » Kémia
353
Hogyan kell általános gáztörvénnyel megoldani ezt a feladatot?
100 liter standard állapotú levegőben hány gramm O₂ van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az általános gáztörvény:
`p*V=n*R*T`

`n=m/M`

`p*V=m/M*R*T`

`m=M*(p*V)/(R*T)`

100 liter levegő 21%-a oxigén, tehát 21 liter=0,021 m³

`m=M*(p*V)/(R*T)=32 g/(mol)*(101325Pa*0.021m³)/(8.314J/(mol*K)*298K)=27.5g`

Módosítva: 6 éve
2