Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög középvonalainak hossza: 4 cm, 5 cm, 6 cm. Számítsa ki a háromszög kerületét! Válaszát indokolja!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1722
Egy háromszög középvonalainak hossza: 4 cm, 5 cm, 6 cm. Számítsa ki a háromszög kerületét! Válaszát indokolja!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tétel: Egy háromszög bármelyik középvonala párhuzamos a harmadik oldallal és a középvonal hossza fele a harmadik oldal hosszának.
Mivel itt középvonalak adottak, így a háromszög oldalai ezeknek a kétszeresei, a kerület pedig a három oldal összege.
`K=2\cdot 4+2\cdot 5+2\cdot 6=8+10+12=30` cm.

Ha kell a tétel bizonyítása is, keresd fel ezt az oldalt: https://matekarcok.hu/paralelogramma-trapez-illetve-haromszog-kozepvonala/, és görgess le a "Háromszög középvonala" részhez.
0