Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok megoldása egyenlettel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
689
1.Egy 480m hosszú hídnak három íve van. A középső ív 3-szor olyan hosszú,minr a bal parti ív, a jobb parti ív pedog 30m-rel rövidebb a bal parti ívnél. Milyen hosszúak a híd ívei?

2.Mekkorák a háromszög szögei,ha a masodik 10⁰-kal nagyobb az első kétszeresénél,a harmadik pedig 30⁰-kal kisebb a másodiknál?

3.Egy háromszög egyik oldalának hossza 90%-a, a másiké 130%-a a harmadik oldal hosszának. Mekkorák a háromszög oldalai, ha a kerülete 9,6cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,
B: X
K: 3X
J: X-30


X+3X+X-30=480
5X-30=480 /+30
5X=510 /÷5
X=102

B:102cm
K:3×102=306cm
J:102-30=73cm

102+306+72=480cm


2,
1.szög:X
2.szög:2X+10
3.szög: 2X+20-30

X+2X+10+2X-30=180
5X-10=180 /+10
5X=190 /÷5
X=38

1.szög: 38°
2.szög: 2×38+10=86
3.szög:2×38+10-30=56


38+86+56=180°


3, K=9,6cm

1.oldal: X×0.9
2.oldal: X×1,3
3.oldal: X

K=a+b+c
a+b+c=9,6
0.9X+1,3X+X=9.6
3,2X=9,6 /÷3,2
X=3

1.oldal: 3×0,9=2,7cm
2.oldal: 3×1,3=3,9cm
3.oldal: 3cm

2,7+3,9+3=9,6cm

Módosítva: 6 éve
0