Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vektor hossza

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy `\vec{AB}` vektor hossza általánosan: `\vec{AB}=\sqrt{(b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2}` ahol `A=(a_1;a_2), B=(b_1; b_2)`.

A feladat megoldása:
`A(7;2), B(5:-1)`
`\vec{AB}=\sqrt{(b_1-a_1)^2+(b_2-a_2)^2}= \sqrt{(5-7)^2+(-1-2)^2}=`
`=\sqrt{(-2)^2+(-3)^2}=\sqrt{4+9}=`
`=\sqrt{13}\approx 3\text{,}6`
1