Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög csúcsai szerencsésen vannak megadva, ránézésre látszik nagyon sok minden.

1.) A `C` csúcs az origóban van.
2.) Az `A` pont `x` koordinátája `0`, ezért az `y`-tengelyen van, az origótól (tehát `C` csúcstól) vett távolsága az `y` koordinátája, tehát `9`.
3.) A `B` pont `y` koordinátája `0`, ezért az `x`-tengelyen van, az origótól (tehát `C` csúcstól) vett távolsága az `x` koordinátája, tehát `8`.
4.) A háromszög `ACB` szöge az `x`- és `y`-tengely által bezárt szög, ami derékszög, tehát a háromszög derékszögű, befogói az `AC` és `BC` oldalak.

`T_\text{derékszögű háromszög}=\frac{\text{egyik befogó}\cdot \text{másik befogó}}{2}=\frac{AC\cdot BC}{2}=\frac{9\cdot 8}{2}=\frac{72}{2}=36`
1