Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordináta

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A(a_1;a_2)` és `B(b_1;b_2)` végpontú `AB` szakasz felezőpontjának koordinátái `F_{AB}=(\frac{a_1+b_1}{2};\frac{a_2+b_2}{2})`.

A feladat megoldása:
`A(7;2), B(5;-1)`

`F_{AB}=(\frac{7+5}{2};\frac{2+(-1)}{2})=(6;0\text{,}5)`
1