Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik a helyes válasz ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `A(5;-2), B(-2;-4)` pontokba rendre az `\ul{a}(5;-2), \ul{b}(-2;-4)` helyvektorok mutatnak, a megoldás a következő:

`3\ul{a}-2\ul{b}=3\cdot (5;-2)-2\cdot (-2;-4)=(3\cdot 5;3\cdot (-2))-(2\cdot (-2);2\cdot (-4))=`
`=(15;-6)-(-4;-8)=(15-(-4);-6-(-8))=(19;2)`.
1