Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Helyvektor koordinátái

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
A b c ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A `\ul{v}(v_1;v_2)` vektor `\lambda` skallárral való szorzása: `\lambda\cdot\ul{v}=\lambda\cdot(v_1;v_2)=(\lambda\cdot v_1;\lambda\cdot v_2)`.

Az `A(10;3)` pontba az `\ul{a}(10;3)` helyvektor mutat, ezt kellene `-3`-mal szorozni:
`-3\cdot(10;3)=(-3\cdot 10;-3\cdot 3)=(-30;-9)`.
1