Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1854
Mekkora gyorsulással mozgatja a 2 kg tömegű testet az 5 N nagyságú erő?

A) 0,4 B) 2,5 C) 10 D) 7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
b
1

Az a baj, hogy attól, hogy leírod neki a válaszokat, nem fogja megérni.
Erő=tömeg×gyorsulás (F=ma) (A Newton-féle dinamika alaptörvénye alapján: Egy pontszerű test gyorsulása megegyező irányű a testre ható erő vektorának irányával, nagysága egyenesen arányos az erő nagyságával, és fordítottan arányos a test tömegével.)
Ha rendezzük az egyenletet az ismeretlenre (vagyis "a" -ra), akkor a=F/m.
Vagyis 5 N (kg×m/s²)/ 2 kg= 2.5 m/s² lesz a megoldás.
Módosítva: 9 éve
1