Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
517
az összevonás után számítsd ki a kifejezések értékét!
ab+3ab ból 2ab
3a ból 2b+a+2b ha a=1 b=0
x a másodikon+2x a másodikon+3x a másodikonból x a másodikon
x ból y a másodikon + x ból y a másodikon 3 xy ból 2 xy +5 ból xy 2 x a másodikon ból 0.5 x a másodikon ból0.75 x a másodikon ha az x=vínusz 1/2 y=0.4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nem mindenhol teljesen világos, hogy mi volt a feladat, az utolsó részből hiányzott két műveleti jel, összeadást tettem a helyükre, szerintem az lehetett ott.

`ab+3ab - 2ab=2ab=2\cdot 1 \cdot 0=0`

`3a - 2b+a+2b=4a=4\cdot 1=4`

`x^2+2x^2+3x^2- x^2=5x^2=5\cdot (-\frac{1}{2})^2=5\cdot \frac{1}{4}=\frac{5}{4}`

`x - y^2 + x - y^2+3 xy - 2 xy +5 - xy +2 x ^2 - 0\text{,}5 x ^2 -0\text{,}75 x^2=`
`=0\text{,}75 x^2-2y^2+2x+5=0\text{,}75 \cdot (-\frac{1}{2})^2-2\cdot 0\text{,}4^2+2\cdot (-\frac{1}{2})+5=`
`=\frac{3}{4}\cdot \frac{1}{4}-2\cdot (\frac{2}{5})^2-1+5=\frac{3}{16}-\frac{8}{25}+4= 0\text{,}1875-0\text{,}32+4=3\text{,}8675`
0