Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tizedes törtek osztása.

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
b) 0.83:0.5= e)3.9:0.15= g) 0.57:0.3= h) 8.55:0.9= i) 7.263:0.6= j) 4.411.2= k) 1.023:0.75= l) 14.4:1.2=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Segítséget kérek
0

b)
`0\text{,}83:0\text{,}5=\frac{83}{100}:\frac{50}{100}=\frac{83}{100}\cdot\frac{100}{50}=\frac{83}{100}\cdot 2=\frac{166}{100}=1\text{,}66`

e)
`3\text{,}9:0\text{,}15=\frac{390}{100}:\frac{15}{100}=\frac{390}{100}\cdot\frac{100}{15}=\frac{390}{15}=26`

g)
`0\text{,}57:0\text{,}3=\frac{57}{100}:\frac{30}{100}=\frac{57}{100}\cdot\frac{100}{30}=\frac{57}{30}=1\text{,}9`

h)
`8\text{,}55:0\text{,}9=\frac{855}{100}:\frac{90}{100}=\frac{855}{100}\cdot\frac{100}{90}=\frac{855}{90}=9\text{,}5`

i)
`7\text{,}263:0\text{,}6=\frac{7263}{1000}:\frac{600}{1000}=\frac{7263}{1000}\cdot\frac{1000}{600}=\frac{7263}{600}=12\text{,}105`

j)
`4\text{,}41:1\text{,}2=\frac{441}{100}:\frac{120}{100}=\frac{441}{100}\cdot\frac{100}{120}=\frac{441}{120}=3\text{,}675`

k)
`1\text{,}023:0\text{,}75=\frac{1023}{1000}:\frac{750}{1000}=\frac{1023}{1000}\cdot\frac{1000}{750}=\frac{1023}{750}=1\text{,}364`

l)
`14\text{,}4:1\text{,}2=\frac{144}{10}:\frac{12}{10}=\frac{144}{10}\cdot\frac{10}{12}=\frac{144}{12}=12`
Módosítva: 6 éve
0