Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Órai

Főoldal » Középiskola » Fizika
4250
Egy eredetileg nyugvó, 300 kg tömegű csónakból 2,5 m/s sebességgel vízbe ugrik egy 60 kg tömegű ember.
Mekkora és milyen irányú lesz ezután a csónak sebessége a vízhez képest ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kezdetben áll mindkettő, a lendületek összege nulla.
A végén is nulla kell legyen a lendületmegmaradás miatt. Az csak úgy lehet, ha a lendületek ellenkező irányúak és azonos nagyságúak. A nagyságuk:
`m_1·v_1=m_2·v_2`
ahol `m_1=60\ kg` az ember tömege, `v_1="2,5" m/s` a sebessége, `m_2=300\ kg` pedig a csónak tömege:
`60\ kg·"2,5" m/s=300\ kg·v_2`
Számold ki ebből `v_2`-t.
2