Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sűrgősen kéne, köszönöm

Főoldal » Középiskola » Kémia
398
Kémia
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
ismeritek egymást videoinfo70903 val?
csak mert ugyan azt kérdezitek xd
Ezek a feladatok az Avogadro számmal való számításokat gyakoroltatja. Ha tudod hogy 1 mol mindig 6×10²³ db ot tartalmaz, és hogy mindig 1 molból indulunk ki (per-rendszerből le lehet olvasni) akkor a válasz fele meg van.

(vastól kezdtem a számozást)
1. 1mol-->6×10²³ db
2.5mol-->x x=(2.5:1)×6×10²³=15×10²³db

2. 1mol Na-->6×10²³db
x<-- 50×10²³db x=(50:6)x1=8,33mol
Hanyas feladatig kell?
1