Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai számításokkal kapcsolatos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
587
Egy hajó a parttól 240m/min sebességgel távolodik. Mikor lesz a távolsága a parttól 15km-nél nagyobb, ha az időmérés kezdetekor 3km távolságra volt attól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`v=240 m/min=0.24 "km"/min`
Mivel 3 km-re van a parttól és folyamatosan, a partra merőlegesen távolodik, így a 15 km-es határig 12 km-t kell megtennie.
Ezt pedig `t=s/v=(12" km")/(0.24"km"/"min")=12/(24/100"km"/"min")=12"km"*100/24"min"/"km"=100/2"min"=50\ min` idő alatt teheti meg a hajó.
50 perc után
Módosítva: 6 éve
0