Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Petrol kémia, kőolaj, számítás

Főoldal » Általános iskola » Kémia
641
1.Mi a petrol kémia?
2.melyik a megfelelő szó?: a kőolaj olyan: elegy-vegyület, amelynek összetétele: meghatározott-változó és forráspontja: állandó-változó
3. hány gramm víz és szén-dioxid keletkezik 120g etán elégetésekor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. A petrolkémia a kőolajtermékek átalakítási és feldolgozási lehetőségeivel foglalkozó, a szerves kémia egyik válfaját képező tudományág.

2. elegy, változó, változó

3. az egyenlet így szól: C2H6 + 3,5O2 -> 2CO2 + 3H2O
-etán: 120g : 30g/mol = 4 mol
-egyenlet szerint a vízből 3-szor ennyi keletkezik: 4mol x 3 = 12mol
-víz: 12mol x 18g/mol = 216g
-a szén-dioxidból pedig az etánhoz képest 2-szer annyi lesz: 4mol x 2 =8mol
-szén-dioxid: 8mol x 44g/mol = 352g
Módosítva: 6 éve
0