Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Párhuzamos szelők

Főoldal » Középiskola » Matematika
3032
Egy fa magasságát akarjuk megmérni oly módon, hogy a fa törzsétöl ugyanazon irányban két karót szúrunk a földbe úgy, hogy azok A1 és B1 végpontjai a fa M tetőpontjával egy egyenesbe essenek.
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(b-a)/(MD-a)=AB/AD
MD-a=AD*(b-a)/AB
MD=AD*(b-a)/AB+a
Módosítva: 9 éve
0