Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyufa

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1115
"Amikor a gyufa fejét a doboz oldalához dörzsöljük, vörös foszfor kerül a fejre, amely a surlódástól meggyullad. A képződő hőtől a gyufa fejében található kálium klorát kálium klorid és oxigénre bomlik. Az oxigén jelenlétében meggyullad a gyufa fejében található kénpor és kén dioxiddá ég el. A fűtől meggyullad a puhafa pálcika.

Írd fel annek a három reakciónak az egyenletét, amelyre a szöveg utal!"

Esetleg valaki tudna segíteni, hogy mi ez a 3 egyenlet?♡
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, Gyufa
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2 P2 + 5 O2 = 2 P2O5
2 KClO3 = 2 KCl + 3 O2
S + O2 = SO2
Módosítva: 6 éve
0