Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem ,légyszives segítsetek,magyarázattal.Köszönöm.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
625
A kg /m3 miért nagyobb mint a g/cm3 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Mert az egyik az osztás a másik szorzás. Tehát az elsőt osztással kapod meg, úgy lesz 0,001 a másikat pedig szorzod, úgy lesz 1000.
0

Nem nagyobb, éppenhogy kisebb.

`1 g/(cm^3)=1000 (kg)/m^3`

Hogy megértsd, nézzünk valamilyen más dolgot, ami ismerősebb dolog, amivel többet találkozol:
`1\ km = 1000\ m`
Ugye a kilométer nagyobb, mint a méter?

Vagy nézzünk sokkal másabbat:
`1\ "ezred" = 1000\ "katona"` (Ugye ismered, hogy mi az a katonai ezred?)
Ugye egy egész ezred több, mint egy katona?

Szóval pont fordítva van: ezeknél az egyenlőségeknél pont az a nagyobb, ahol a kisebb szám van. Az egyenlőségjel azt jelenti, hogy ha a két oldalt rárakjuk egy mérleg két tányérjára, akkor a mérleg egyensúlyban van. Elég egyetlen katonai ezredet berakni a bal tányérba, és az olyan sok, hogy a jobb tányérba ezer katonát kell tenni.

A sűrűségnél is ez van. A `g/(cm^3)` sokkal nagyobb, mint a `(kg)/m^3`, mert `(kg)/m^3`-ből ezer is kell, hogy egy `g/(cm^3)` legyen.

Biztos van még kérdésed. Mi az, ami még nem érthető?
Módosítva: 6 éve
0