Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris algebra

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
394
Írja fel annak a síknak egy egyenletét, amely áthalad a P(1;-2;3) ponton és párhuzamos a 3x-4y +5z=0 sikkal!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha párhuzamos a megadott síkkal, akkor ugyanaz a normálvektora, vagyis `3x-4y+5z=A` lesz a keresett sík egyenlete, a kérdés csak az `A` paraméter. Mivel a sík tartalmazza a `P` pontot, annak koordinátái kielégítik a sík egyenletét, vagyis `3*1-4*(-2)+5*3=A`, innen `A=26`.
0