Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
570
Határozd meg azt a két számot amelynek aránya 11 : 9, és

a, A két szám összege 32.

b, A két szám különbsége 2.

c, A nagyobb szám 5.

d, A kisebb szám 1,8
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) x=32:(11+9)=1,6
11*1,6=17,6
9*1,6=14,4

b) 11x-9x=2
2x=2
x=1
Tehát 11 és 9

c) 11:9 -> 5:x x=5/11*9=4,1 (?)
d) 11:9 -> x:1,8 x= 1,8/9*11=2,2
1