Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
Egy család 3 gyereke a karácsonyfárol leszedett cukrot osztja szét életkoruk arányban. A gyerekek 6,10,12 évesek.

a, Hány cukrot szedtek le a fáról ha
a legfiatalabb 9 cukrot kapott.

b, Az összes szaloncukornak hányad részét kapta a legidősebb.

c, Írd fel két szám aránya ként a két legnagyobb gyereknek együtt jutó szaloncukor és az összes szaloncukor arányát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a 6 éves 9 cukrot kapott:
akkor a 10 éves: 9/6*10=15
12 éves: 9/6*12=18
a) összesen: 42
b) a legidősebb: 18/42= 3/7 részét (de javíts ki ha nem, ebben nem vagyok biztos)
c) 15/42:18/42=5/14:3/7 (ebben sem vagyok biztos)
0