Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
628
2sin²x-5sinx+2=0 valós számok halmazás sürgős lenne! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
mint másodfokú egyenletet oldod meg sinx-re
felírod rá a megoldóképletet és be helytesítesz
(a=2 b=-5 c=2)
sinx1,2=(-b+- b2-4ac )/2a
ebből kijön hogy sinx vagy (5+ 17 )/4 vagy (5- 17 )/4
az első túl nagy szám ezért nincs megoldása, a második az pedig 0,21922...
ennek kel az inverz szinusza ami 12.66°+k*360° vagy 180°-12,66°+k*360°
0