Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesseg

Főoldal » Középiskola » Fizika
369
3 óra alatt egy medencében azonos sebességgel 1837.5 liter víz folyik egy S=25 négyzet-centiméteres keresztmetszetű csövön.Mekkora sebességgel hagyja el a csapot a víz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1837.5/180=10.21 liter/perc=0.01021 köbméter/60=0.00017
25 négyzetcentiméter=0.0025 négyzetméter
0.00017/0.0025=0.068 m/s ez a sebesseg
0