Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos köszönöm előre a válaszokat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
811
1. Egy kisfiú a Velencei-tóban a víz felszínétől számítva először 0,3 m ,másodszor 0,5 m mélyen tartja a labdát a víz alatt. Hasonlítsd össze a labdára ható hidrosztatikai nyomádt e két esetben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
hidrosztatikai nyomás: `ρ·g·h`
ahol `ρ` a folyadék sűrűsége, `g=10 m/s^2`, `h` a mélység, hogy hol nézzük a nyomást.
(A víz sűrűsége `ρ=1 "kg"/(dm^3)=1000 "kg"/m^3`)

Számold ki a nyomásokat a két megadott mélységben (magyarul szorozz be velük). A sűrűséggel `"kg"/m^3` mértékegységben kell számolni, akkor lesz a nyomás pascal.
Módosítva: 6 éve
0