Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora arra az 5kg-os testre ható felhajtóerő, amely olajba merülve 40N súlyúnak látszik? (g=10 m/s2)

Főoldal » Általános iskola » Fizika
651
Mekkora arra az 5kg-os testre ható felhajtóerő, amely olajba merülve 40N súlyúnak látszik? (g=10 m/s2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, erő
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha levegőben lenne, akkor az 5 kg-os test sülya 50 N lenne (m·g=5 kg · 10 m/s²=50 N)
Olajba merülve felhajtőerő hat rá, ami csökkenti a súlyát (mert a felhajtóerőt le kell vonni a súlyából).
Mivel 10 N-nal csökkent a sülya (50-ről 40-re), ezért a felhajtőerő 10 N.
1