Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika. Mit fogyasztanak az elektromos fogyasztók?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
3327
Mit fogyasztanak az elektromos fogyasztók?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Tulajdonképpen a villamos munkát. Amikor leolvassák a villanyórát, akkor
az eltelt időszak elektromos munkáját fizetjük meg.
Tehát a villamos fogyasztók elektromos munkát végeznek:
Például a villamos vasaló, az izzó lámpa, a hütőszekrény, a mosógép,
porszívó, a hajszárító stb.

A villamos motor annál több munkát végez, minél nagyobb feszültségre készült,
minél nagyobb a rajta átfolyó áram és minél hosszabb ideig van bekapcsolva.
`W=UIt`

`W=RI^2t`

`W=frac{U^2t}{R}`

Szóbajövő mértékegységek: `1VAs=1Ws=1J`

A villamos munka és a mechanikai munka közötti
legfontosabb összefüggések:

`1Ws approx frac{m*kp}{10}`
`1kWh=367.200` `m*kp`

Régies a jelölésem, Ti is ezeket használjátok?
Módosítva: 6 éve
0