Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
741
Egy 15 kg tömegü, súrlódásmentesen mozgó kiskocsira vizszintes iranyban ralokunk egy 30 kg tömegũ zsákot 1,8 sebességgel. Mekkora lesz a közös sebességük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kezdetben a zsák lendülete: `I_1=m_"zs"·v_"zs"=30\ kg·"1,8" m/s=...`
A végén is a kocsi+zsák lendülete ugyanez kell legyen:
`(15\ kg+30\ kg)·v=I_1` amit kiszámoltál fentebb.
Fejezd ki belőle a sebességet.
0