Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A következő kifejezések közül melyik NEM helyes?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
359
Állapítsd meg, hogy a következő kifejezések közül melyik nem helyes:
a Pa · m2 = N;
b m · s2 ·Pa = kg;
c 760 mm Hg =101325 Pa;
d m2 ·s2 · Pa = kg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Pascal, archimedesz
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a) `1Pa=1N/m^2`-el egyenértékű,
b) `1N=1kg*m/s^2`-el egyenértékű,
c) `760 mmHg=1 atm=101.325 Pa`
Torr cimszó Wikipédia alatt egy
táblázatban is megtalálható.
d) a b)-nek ellentmond, tehát nem helyes.
Módosítva: 6 éve
1