Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

:D Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
623
A = {okosak} B = {szépek} C = {csúnyák}

A ∪ C –ben benne vannak-e a csúnya okosak?

A) Nincsennek B) Benne vannak C) Csak a csúnyák D) Csak az okosak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,
mivel a két halmaz (okosak és csúnyák) unióját veszed, vagyis mindkét halmaz elemeit (így a két halmaz metszetét is, a közös elemeket), ezért szerintem benne vannak a csúnya okosok is A ∪ C -ben (B válasz). Hát én gondolkodtam, remélem jó a válasz :)
Itt van egy kis segítség:
http://www.bethlen.hu/matek/mathist/forras/Halmazmuveletek.htm
0