Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
426
(5x-1)-(3x-2)=7x+11
Ellenőrzés is kell.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
(5x-1)-(3x-2)=7x+11 / zárójel felbontás
5x-1-3x+2=7x+11 / összevonás
2x+1=7x+11 /-1
2x=7x+10 /-7x
-5x=10 / ÷(-5)
x= -2

ELLENŐRZÉS:
(5*(-2)-1)-(3*(-2)-2) = 7*(-2)+11
-3 = -3
Módosítva: 6 éve
0

Ellenőrzés:

`(5*(-2)-1)-(3*(-2)-2)=7*(-2)+11`
A bal oldal:` -11-(-6-2)=-3`
A jobb oldal: `-14+11=-3`

Az egyenlet két oldalának egyenlősége esetén elfogadható az `x=-2` megoldás.
Módosítva: 6 éve
0