Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan csináljam meg??????

Főoldal » Általános iskola » Matematika
807
Szerkessz egy háromszöget ha a=6 cm,béta=60 fok,gamma=45 fok, tükrözd a c csúcsára
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`"a", beta` és `gamma` van megadva, ami egy oldal és a rajta fekvő két szög.
Kimérsz egy 6 cm-es szakaszt, melynek egyik végpontjánál 45°-os, másik végontjánál 60°-os szöget szerkesztesz.
- 45° -> Felezed a 180°-ot, aztán a 90°-ot
- 60° -> sugárral mérsz a körívre szög ívére
Az így létrejött 2 félegyenes metszéspontjában lesz `A`, `gamma` szögnél `C` és `beta` szögnél `B`.
A C csúcsra tükrözés annyi, hogy meghisszabbítod a C-ben találkozó szakaszokat C-n kereszül, majt kimetszed az AC és BC szakaszokat a megfelelő egyenesen.
Ha ez így kicsit zavaros, akkor próbáltam valami rövid videót készíteni, amiben ezeket a lépéseket végigcsinálom (már amennyire tudom egy függőleges whiteboardon egy telefonnal a két kezem között).
https://youtu.be/O4-44b6veGg
0